Autobedrijf Wassenberg is dé garage voor onderhoud, reparatie en APK voor uw Alfa Romeo in Amsterdam

In 1925 begon J.F. Wassenberg een garage in de Nieuwe Looiersstraat 5 in Amsterdam. Er ontstond al snel een specialisatie in Lancia. Dealers werden er in die tijd nog niet aangesteld. Maar later maakten wij wel deel uit van de Lancia dealerorganisatie. De technieken van Fiat en Alfa Romeo komen overeen met Lancia en al snel vonden ook fans van deze merken hun weg naar ons.

Autobedrijf Wassenberg nu

Dertig jaar na oprichting is het bedrijf in 1955 voortgezet door A.J. Wassenberg. Vanaf 1985 tot heden wordt het bedrijf geleid door zijn opvolger A.C. (Ton) Wassenberg. Wij zijn tevreden met de omvang van ons bedrijf. Het is alleen niet mogelijk om een showroom te maken voor alle modellen. Op een gegeven moment werd dit verplicht gesteld vanuit Italië om officieel dealer van Lancia, Fiat en Alfa Romeo te mogen zijn.

Hoewel wij ook nieuwe auto’s verkopen, was en is onze specialiteit de after-sales en het uitvoeren daarvan tegen een voor u zo gunstig mogelijke prijs. We hebben ervoor gekozen om dus geen officiële dealer te zijn. We zijn op de huidige locatie doorgegaan als specialist van de merken Lancia, Fiat en Alfa Romeo waardoor wij niet genoodzaakt waren om veel (onnodige) hoge kosten te maken. Voor onderhoud en reparatie aan uw Italiaanse auto zijn wij daarom een goedkoper – en net zo goed – alternatief voor de officiële dealer.

Volledige service

Wij beschikken over heel veel specifieke kennis en voeren onderhoud uit, zoals het door de fabrikant is voorgeschreven. Ook zijn we in staat om alle werkzaamheden aan uw auto uit te voeren. Bij ons kunt u namelijk ook voor storingen terecht waarbij een diagnose noodzakelijk is via uw boardcomputer met de computertester. Veel andere garages hebben die mogelijkheid niet.