Autobedrijf Wassenberg dé Lancia dealer / specialist voor onderhoud en reparatie in Amsterdam

In 1928 kwam er bij ons in de Nieuwe Looiersstraat 5 in Amsterdam een klant met een Lancia. Hij had een probleem waar diverse andere garages geen oplossing voor hadden. Wij hadden dat wel en de klant was zeer tevreden. Hierdoor kwamen in de loop van dat jaar via mond-tot-mondreclame vrijwel alle Lancia’s in onze regio voor onderhoud naar de Nieuwe Looiersstraat. Onze specialisatie in Lancia’s was een feit.

Rol in de Tweede Wereldoorlog

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stonden in onze garage enkele auto’s gestald waarvan vitale onderdelen verwijderd waren, zodat de bezetters deze auto’s niet konden vorderen.

De onderdelen waren in werkelijkheid snel beschikbaar zodat het verzet in noodgevallen snel over de auto’s kon beschikken. In de dubbele bodem van de auto’s lagen machinegeweren.

Autobedrijf Wassenberg nu

In 1955 werd het bedrijf voortgezet door A.J. Wassenberg en in 1985 door A.C. Wassenberg. Ons familiebedrijf biedt dus al zeer lang onderhoud en service aan voor het merk Lancia. Daarnaast verzorgt Autobedrijf Wassenberg al geruime tijd deze service ook voor de merken Fiat en Alfa Romeo. Door onze jarenlange ervaring met deze Italiaanse auto’s, leveren wij hoge kwaliteit tegen een prijs die vergelijkbaar is met die van universele garagebedrijven. Het grootste deel van onze werkzaamheden is gericht op Italiaanse auto’s met een leeftijd tussen de nul en twintig jaar.

Goed bereikbaar

Hoewel wij nog steeds op dezelfde locatie aan de rand van Amsterdam Centrum zitten, hebben wij hier toch nog 250 m2 ruimte tot onze beschikking. Hier ontvangen wij u graag met uw Lancia, Fiat of Alfa Romeo. Wij zijn goed bereikbaar via de hoofdwegen Stadhouderskade en Vijzelgracht.

Neem contact op